Excite

Internet, de nieuwe revolutie

Een kleine 15 jaar geleden lazen mensen alleen nog kranten als ze op de hoogte wilden zijn van het laatste nieuws. Kleding kopen deed je in de winkel of in het honderden pagina’s tellende boek van een postorder bedrijf. En toen deed internet zijn intrede….

We kunnen wel stellen dat de wereld enorm veranderd is door de komst van internet. Het laatste nieuws kun je er lezen, je stelt elkaar op de hoogte van je laatste bezigheden door middel van een Twitter, en je kleding bestel je ook via de webpagina van een postorderbedrijf of kledingwinkel. Maar het internet kent ook een paar donkere kanten. Zo moet je altijd voorzichtig zijn met je persoonlijke gegevens. Bijvoorbeeld als je bankzaken wilt regelen via internet, geef dan nooit inloggegevens aan anderen. Medewerkers van de bank zullen hierom ook nooit vragen!

Ook als je deelneemt aan zogenaamde sociale sites is het goed opletten geblazen welke persoonlijke informatie je allemaal online zet. Veel bedrijven zoeken naar informatie over een sollicitant op internet. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je een bepaalde baan niet krijgt omdat er toevallig wat foto’s zijn opgedoken van jou al feestend op een zonnig eiland.

Internet kent dus veel voordelen, en voor de gebruikers van internet die zorgvuldig met hun gegevens omgaan heeft het veel voordelen.

Voor je een internetaansluiting hebt, zul je wel even geduld op moeten brengen. Veel aanbieders van internet beloven je om de aansluiting binnen een dag te realiseren, maar dat is vaak een iets te rooskleurige voorstelling van zaken. Bereid je er dus op voor dat het even kan duren voordat je die prachtige jas online kunt kopen!

Afbeelding: Flickr account dan taylor

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020