Excite

Internet zonder telefoon van KPN

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om geen vaste telefoon meer in huis te halen. Iedereen heeft immers een mobieltje, dus waar heb je dat ding nog voor nodig? Vroeger gaf dat nog wel eens problemen als het ging om de vaste internetverbinding. Providers berekenden dan een meerprijs als je geen vast nummer had. Tegenwoordig kun je bij de meeste providers gewoon internet zonder telefoon krijgen. Hoe gaat dat in zijn werk en waar moet je op letten?

Internet zonder telefoon van KPN

Het grootste telefoniebedrijf van Nederland is tevens de netwerkbeheerder van het grootste deel van de telefoonkabels die in Nederland in de grond zitten. Dat betekent dat providers aan KPN moeten betalen voor het gebruik van het netwerk. Vroeger werd dat doorberekend aan de klant via een aparte rekening. Inmiddels zit dat gewoon bij de abonnementsprijs inbegrepen. Op het moment van schrijven kan je bij KPN al een Internet Basis abonnement afsluiten vanaf 25 euro per maand. Je krijgt hierbij een snelheid van 8Mbit, wat ruim voldoende is voor huis-, tuin- en keukengebruik. Wil je extra snelheid, dan kies je voor Internet Premium voor een prijs vanaf 45 euro per maand, waarbij een maximale snelheid van 40 Mb geldt. In sommige gebieden is zelfs glasvezel beschikbaar, waarbij de snelheden nog een stuk hoger liggen.

Internet via de kabel

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen gebruik te maken van de telefoonlijn, ook niet voor ADSL. In dat geval kom je al snel uit bij kabelinternet. De twee grootste aanbieders hiervan zijn Ziggo en UPC. De keuze voor kabelinternet is helaas wat beperkter. Het kabelbedrijf dat in jouw regio actief is, is de enige kabelaar waar jij terecht kunt. In vergelijking met ADSL is kabelinternet doorgaans sneller. Zo is de maximale snelheid van Ziggo's duurste pakket maar liefst 120 Mb! Hiervoor betaal je op het moment van schrijven vanaf 67 euro, maar daar krijg je wel televisie en telefoon bij.

De goedkoopste optie

Het kan zijn dat jij de snelheid van je internet minder interessant vindt dan de prijs. Wil je zo min mogelijk uitgeven aan je internet, dan kun je het beste een abonnement nemen bij een prijsvechter zoals Online, Telfort of Tele2. Vaak hebben deze acties lopen, waardoor internet wel heel voordelig wordt! Zo heb je op het moment van schrijven al een 4 Mb abonnement bij Online voor maar 12,50 euro! En daar is prima mee te internetten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019