Excite

Je droomhuis in Noord-Holland

Stel, je bent op zoek naar je droomhuis. Op zich niet zo moeilijk, er staan immers genoeg huizen te koop. Maar je hebt uiteraard wensen. Qua prijs, ligging en mogelijkheden. Wie kan je daar het beste bij helpen? Veel mensen kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij een brancheorganisatie in de makelaardij. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de grootste makelaarsvereniging. Enkele andere grote verenigingen zijn VastgoedPRO en Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed.

Voor een overzicht van alle makelaars in Noord-Holland ga je naar makelaars-noordholland.overzicht.nl. Van Amsterdam, Haarlem, Purmerend, tot op Texel vind je hier alle makelaars. Ben je in het bijzonder geïnteresseerd in nieuwbouwwoningen, dan verwijst de site je door naar alle nieuwbouwwoningen in Noord-Holland. Vergelijkbare websites zijn huizenvinder.nl en woningenland.nl

Je kunt gerichter een makelaar zoeken door eerst naar de website van een makelaarsvereniging te gaan. Een voordeel hiervan is dat je direct weet dat de makelaar die je kiest erkend is en aangesloten is bij een brancheorganisatie. Zo kun je op de website van de NVM per provincie op makelaars zoeken die bij de NVM aangesloten zitten. Een bekende NVM-makelaar in Noord-Holland is Van Overbeek, met zeven vestigingen verspreid over de provincie.

Als je geld wilt besparen kun je ook in zee gaan met een internetmakelaar. Dit betekent echter wel een flinke hoeveelheid extra werk. Wie zijn huis via internet wil verkopen, moet meestal zelf de bezichtigen organiseren, foto’s maken en de advertentie opstellen. Weer iets anders is koos.nl, waar je een koopwoning kunt ruilen. Een nieuw concept op de Nederlandse woningmarkt. In Noord-Holland worden maar liefst al negentien pagina’s aan koopwoningen te ruil aangeboden.

Afbeelding: Wikimedia Commons, gebruiker Michiel1972

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020