Excite

Je eerste woning huren, waar op letten?

Ga jij voor het eerst een huis huren? Dan is dat erg spannend. Er is veel waar je rekening mee moet houden. Daarbij is het natuurlijk heel anders om opeens op jezelf te wonen, als je eerder altijd bij je ouders woonde. Waar moet je rekening mee houden als je voor het eerst een woning huurt?

Het is belangrijk om een goede uitzet te hebben voordat je een woning gaat huren. Dit scheelt namelijk veel geld wanneer je werkelijk op jezelf gaat wonen. Koop daarom van tevoren al dingen zoals bestek, borden, onderzetters en andere handige spullen. Grote meubels kun je beter nog niet kopen, want je weet nooit hoe je woning eruit ziet en of er wel ruimte voor is.

Het is ook handig om eerst wat geld te sparen voordat je echt op jezelf gaat wonen. De kans is namelijk groot dat je nog veel moet kopen. Ook wil je waarschijnlijk nog verven in je woning, of een nieuwe vloer neerleggen. Hier heb je dus ook geld voor nodig. Zorg dus dat je een goede buffer aan spaargeld hebt, want je zult het zeker kunnen gebruiken.

Als je denkt dat je klaar bent om een woning te huren, kun je reageren op vrijstaande huizen bij een woningbouwvereniging. Als jij de meeste punten hebt, is het huis van jou. Succes ermee!

Afbeelding: Flickr account thetruthabout

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021