Excite

Je eigen vakantiehuis in het buitenland

Wie droomt er niet af en toe van: een huis kopen in het buitenland. Meestal gaat het om een tweede huis, zodat je altijd je eigen vakantieadresje hebt in het buitenland. Makkelijk is zo’n aankoop vaak niet, omdat je te maken krijgt met een hoop regeltjes. Zelfs wanneer je binnen Europa blijft, is een tweede huis niet zomaar gerealiseerd.

Het is lastig om een bij een Nederlandse hypotheekverstrekker een lening te verkrijgen voor een huis in het buitenland. Als je je lasten onverhoopt niet kunt opbrengen, krijgt de hypotheekverstrekker namelijk te maken met allemaal ingewikkelde internationale juridische regels om het onderpand op te eisen.

Als je financieel heel erg betrouwbaar bent, lukt het misschien, maar vaak geldt dat je toch echt zult moeten sparen. Of zoek een Nederlandse hypotheekverstrekker die ook een vestiging heeft in het land waar jij een tweede woning wilt kopen. Die vestiging kan dan zicht houden op je hypotheek, en de aflossing daarvan. Maar ook dan zul je vaak nog een flinke som geld zelf moeten ophoesten.

Toch is het vaak niet onmogelijk. Als je zoekt naar een betaalbare woning, in een plaats waar je vanuit Nederland goedkoop naartoe kunt reizen, ligt een tweede huis misschien best binnen handbereik. En is dat prachtige vakantiehuis in Frankrijk, Duitsland of Italië dan eindelijk van jou, dan kun je proberen om er ook nog wat aan te verdienen.

Verhuur het huis bijvoorbeeld aan vrienden en kennissen. Door meer mensen te laten genieten van jou optrekje, maak je de financiële lasten voor jezelf een stuk draaglijker.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Serge Melki

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020