Excite

Je eigen woning in Spanje

De huizenprijzen in Spanje zijn flink lager dan die in Nederland. Het is daarom heel aantrekkelijk om in een mooie woning te investeren. Je leeft als een miljonair, maar dan voor minder geld. Daarbij komt nog eens het aangename klimaat, waardoor het plaatje compleet is. Toch zijn er zaken waar je eerst van op de hoogte moet zijn.

Het beste kun je via internet zoeken naar Spaanse koopwoningen. Heb je een kanshebber gevonden, dan kun je contact opnemen met de makelaar. Controleer eerst of het huis ergens anders ook wordt aangeboden. Er kunnen namelijk meerdere makelaars zijn die dezelfde woning te koop zetten, en de vraagprijzen kunnen verschillen. Bij de makelaar informeer je het liefst meteen naar de kosten van zijn of haar diensten.

Is het zover dat je een huis gaat bekijken, let dan goed op verborgen gebreken van de Spaanse woning. Zoek ook uit of het huis meerdere eigenaren heeft. Dit kan namelijk voorkomen bij bijvoorbeeld een erfenis, waarbij meerdere erfgenamen elk een deel van een woning hebben gekregen. Het zou zuur zijn als je je huis koopt en er komt iemand aan die beweert ook eigenaar te zijn.

Uitzoeken of er meerdere eigenaren zijn en of er bijvoorbeeld nog schulden op het huis rusten, kun je zelf doen. Dit kan door contact op te nemen met de gemeente. Je kunt ook begeleiding vragen bij het hele aankoopproces en het emigreren naar Spanje. Dit kan met een gestor, een consultant die de belangrijkste financiële zaken voor je regelt en documenten aanvraagt.

Al met al is het kopen van een huis in Spanje vergelijkbaar met een aankoop in Nederland. De taal verschilt, de belastingregels zijn anders, maar uiteindelijk is het belangrijk je goed voor te laten lichten en te onderhandelen over de verkoopprijs van je woning.

Afbeelding: Flickr, curreyuk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020