Excite

Je gevel impregneren kun je zelf!

Nooit meer last hebben van doorslaand vocht, vervelende schimmel of mosgroei? Dan kan het een slim idee zijn om je gevel te impregneren. Daarvoor hoef je geen dure specialist in te huren, want je gevel impregneren kun je gewoon zelf. Als je je tenminste maar aan een aantal belangrijke basisregels houdt.

Zo begin je natuurlijk met de juiste gereedschappen. Een ladder, een emmer, een goede blokkwast en natuurlijk goed impregneermiddel. Dat laatste kan je een lieve duit kosten, maar het is beter daar wat meer aan uit te geven, dan dat je later merkt dat je gevel toch niet helemaal goed geïmpregneerd is. Je kunt hiervoor dan ook het beste naar een speciaalzaak. Daar krijg je vaak advies op maat en dan weet je zeker dat je met het juiste materiaal thuis komt.

Voor je begint met het impregneren, moet je er voor zorgen dat de ondergrond schoon, stofvrij en helemaal droog is. Voer een klusje als dit dus het liefste uit in de zomer, dan zijn de weersomstandigheden het beste. Zitten er al mossen, verfresten of zoutvlekken op je muur? Verwijder die dan eerst. Ook beschadigde voegen kun je beter eerst even vervangen. Kozijnen en dergelijke kun je het beste even afdekken, om te voorkomen dat ze vies worden. Vervolgens kun je het impregneermiddel met de blokkwast aanbrengen. Werk alleen van boven naar beneden en pak steeds één vlak, zodat je overal een gelijkmatige laag aanbrengt.

Afbeelding: Flickr account mach3

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020