Excite

Je wasmachine schoonmaken? Dat doe je zo!

Een wasmachine schoonmaken, kan nodig zijn omdat de wasmachine stinkt en/of je kleding niet meer schoon uit de wasmachine komt. Heb je zelf last van een stinkende wasmachine? Lees dan verder wat je eraan kunt doen en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

Wasmachine schoonmaken

Een wasmachine schoonmaken, is een klusje waar je wel wat tijd voor moet inruimen. Begin met het schoonmaken van de wastrommel en dan met name de filter waar materialen kunnen achterblijven. Hierdoor kan afvalwater minder goed weg en kunnen de materialen beschimmelen. Na het schoonmaken voeg je schoonmaakazijn toe in het wasvakje. Laat de wasmachine vervolgens op de hoogste temperatuur schoonspoelen zonder was erin.

Wasmachine schoon houden

Nu je wasmachine fris ruikt, wil je hem zo houden. Overweeg daarom in plaats van waspoeder vloeibaar wasmiddel te gebruiken, dat makkelijker wegspoelt na gebruik. Haal gewassen kleding op tijd uit de wasmachine zodat het geen tijd krijgt om te beschimmelen. Laat verder de deur van de wasmachine open als je niet aan het wassen bent. Controleer en leeg de filter van de wasmachine regelmatig. Tot slot kun je het wasbakje van de machine af en toe schoonmaken.

Nog steeds stank uit de wasmachine?

Als bovenstaande tips niet helpen, kan het zijn dat de oorzaak van de stank ergens anders te vinden is. Controleer bijvoorbeeld eens de sluitrand of sluitring van de wasmachine. Hier kan soms schimmel op zitten. Verder kan de oorzaak van de stank soms in de afvoer worden gevonden. Kun je geen duidelijke oorzaak vinden en blijft de stank aanhouden, overweeg dan eens een professional naar de wasmachine te laten kijken of een nieuwe wasmachine te kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019