Excite

Je woning checken via het Kadaster

Als je meer over je woning te weten wilt komen, kun je hiervoor contact opnemen met vorige bewoners. Maar soms is dat niet praktisch of levert dat niet voldoende informatie op. Dan kun je ook bij het Kadaster informeren. Het Kadaster is een instantie die alles op het gebied van vastgoed bijhoudt.

Uitgebreid rapport van het Kadaster online

Het Kadaster houdt allerlei informatie bij: over het bouwjaar, de ligging, de omgeving, het energielabel, de prijsindex, de koopsomwaarde van het pand, referentiepanden in de buurt en de koopsom daarvan, enzovoorts. Dit rapport kun je eenvoudig via de website bestellen. Hier moet je voor betalen, maar je haalt er ook veel nuttige informatie uit. Zo kun je bijvoorbeeld precies achterhalen hoeveel grond erbij zit, wat de inhoud van het pand is en of het een monument is. Ook lees je hierin informatie over het energielabel. Dat is praktisch voor jezelf, maar ook voor de verkoop. Bovendien kan het handig zijn bij het aanvragen van subsidies. Vaak wordt daar namelijk gevraagd om aan te tonen dat het huis een of meerdere 'sprongen' omhoog heeft gemaakt. Dat kun je zo laten zien.

Meer mogelijkheden

Zo'n uitgebreid woningrapport is niet het enige dat je kunt bestellen via het Kadaster. Je kunt ook prijsinformatie opvragen over woningen. Het maakt daarbij niet uit of het je eigen woning is, of die van iemand anders. Ook hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Je kunt deze aanvraag per sms doen of via internet. Per sms is het iets goedkoper, wel moet je toestel dan ingesteld zijn op het ontvangen van betaalde berichten.

Perceel uitmeten

Het Kadaster kan je ook op andere manieren van dienst zijn. Wil je bijvoorbeeld weten of die sloot van jou is of van de buren? Dan kan het Kadaster de percelen uit komen meten. Je krijgt dan precies te horen waar de grens ligt en wat bij jouw perceel hoort en waar het perceel van de ander begint.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021