Excite

Vind een kamer in Utrecht

Ben je een eerstejaars student en ga je in Utrecht studeren? Dan kan het zijn dat je op kamers wilt in deze stad om optimaal te kunnen genieten van het studentenleven. Een kamer in Utrecht vinden is helaas geen gemakkelijke opgave. In dit artikel lees je tips om een kamer te vinden in deze gezellige studentenstad.

Kamer via SSH

De veiligste manier om aan een kamer in Utrecht te komen, is via studentenhuisvesting van SSH. Deze organisatie biedt kamers aan voor studenten, onder andere in Utrecht. Je kunt je inschrijven bij de SSH als je 17 tot 27 jaar oud bent. Je betaalt dan eenmalig 27,50 euro. Je inschrijftijd is tevens je wachttijd voor een kamer.

Houd er rekening mee dat je niet de enige bent die in Utrecht wilt wonen. Het kan dus even duren voordat je een kamer te huur ziet waar jij kans op maakt. Vaak is de wachttijd voor kamers buiten de stad korter, zoals in Zeist of in Amersfoort. Kijk voor meer informatie op ssh.nl.

Particulier huren in Utrecht

Een snellere manier om een kamer te vinden zonder inschrijftijd, is op de particuliere markt. Helaas heb je ook hier veel concurrentie. Bovendien zijn de huren over het algemeen hoger dan bij studentenkamers via de SSH.

Kamers worden vaak via het internet aangeboden. Kijk hiervoor regelmatig op websites zoals kamernet.nl, kamertje.nl of studentenkamers.nl.

Een proactieve manier om een kamer te vinden is door je netwerk in te schakelen. Laat je vrienden op Facebook weten dat jij een kamer zoekt, bijvoorbeeld door een evenement aan te maken en iedereen uit te nodigen. Zo zorg je meteen voor een reminder dat iedereen jou moet helpen zoeken.

Antikraak wonen in Utrecht

De goedkoopste manier om te wonen in Utrecht is via antikraak organisaties. Hier krijg je een tijdelijke woning toegewezen, waarbij je enkel de servicekosten betaalt. Het gaat vaak om leegstaande panden die bijvoorbeeld gesloopt zullen worden. Door jouw aanwezigheid wordt verloedering van de wijk voorkomen. Hoe lang je er kunt blijven wonen, is vaak onbekend. Ook voor antikraak zijn vaak wachtlijsten. Voor een leuke kamer in Utrecht kun je het beste contact opnemen met antikraak organisaties, zoals Interveste of Ad Hoc.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020