Excite

Kamernet: vind je kamer online

Na de zomer lopen veel aankomende studenten tegen hetzelfde probleem aan: hoe vind ik een kamer? Menig studentensteden kampen met overbevolking en een nijpend kamertekort. Veel kamers worden 'via via' vergeven en studenten zonder netwerk komen dan ook moeilijk ergens tussen. Gelukkig vormt Kamernet een goede oplossing voor dit probleem.

Wat is Kamernet?

Kamernet werd gelanceerd in het jaar 2000 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste kamerbemiddelingssite van Nederland. Kamernet levert een gratis dienst waarbij huurders en verhuurders zelf met elkaar contact kunnen leggen over het verhuren van een kamer. Het is geen bemiddelingsbureau maar een vraag- en aanbodsite.

Hoe werkt Kamernet voor huurders?

Wanneer je een kamer wil huren, kun je je gratis registreren via Kamernet. Je krijgt dan toegang tot een netwerk van geregistreerde verhuurders die hun kamer te huur aanbieden. Wanneer je wil reageren moet je een soort prepaid tegoed kopen. Per reactie gaat er een klein bedrag van je tegoed af. De verhuurder ontvangt meteen jouw reactie en kan rechtstreeks contact met je opnemen. Belangrijk is hierbij dat je een goed up-to-date Kamernet profiel aanmaakt, omdat veel verhuurders aan de hand hiervan bepalen of ze wel of niet contact met je opnemen.

Het verhuren van een kamer

Wanneer je een kamer wilt verhuren, kun je gratis een advertentie plaatsen op Kamernet. Je kunt hierbij verschillende criteria aangeven waaraan een huurde moet voldoen. Denk hierbij aan factoren zoals wel of niet-roker, een bepaalde leeftijdsgrens of wel of niet lid van een studentenvereniging. Zo kun je grotendeels beïnvloeden wat voor soort huurder je in je kamer zult krijgen.

Voorkom afzetterij

Wanneer de nood hoog is, zullen studenten snel geneigd zijn om een veel te hoge prijs voor een kamer te betalen. De zogenaamde huisjesmelkers hebben hier veel baat bij. Op Kamernet staan verschillende tips om dit soort praktijken te voorkomen. Zo kun je de contactgegevens voor juridische dienstverlening vinden en staan er voorbeeldcontracten waaruit je kunt zien wat realistische huureisen zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020