Excite

Kerstboom eruit en groen erin

Ieder jaar organiseert Bloembureau Holland de campagne ‘Kerstboom eruit, Kamerplant erin.’ Hiermee speelt het bureau in op de lege plaats die vaak achterblijft als iedereen in januari zijn kerstboom de deur uit doet. Deze ongezellige lege hoek van de kamer kan perfect worden ingevuld met een kamerplant. Niet alleen is een plant een mooie opvuller van de ruimte, groene woonaccessoires zijn ook nog eens erg trendy.

Kamerplant winnen

‘Kerstboom eruit, Kamerplant erin’ gaat gepaard met een actie in de social media, waarbij je een kamerplant kunt winnen. Maar er zijn ook andere manieren om aan groen in je woonkamer te komen. Zo kun je tegenwoordig zelfs online planten bestellen die gewoon thuis worden bezorgd. Natuurlijk kun je ook terecht bij de vele tuincentra en ook de IKEA heeft een brede selectie kamerplanten.

Groene interieuraccessoires

Groen in huis betekent gezelligheid in huis. Het is dan ook niet vreemd dat de trend in interieuraccessoires op dit moment groen is. Op allerlei manieren wordt de natuur in huis gehaald. Denk aan miniatuurboompjes in robuuste bloempotten of oude jutezakken waarin bijvoorbeeld koffiebonen hebben gezeten. Ook voorjaarsbollen doen het altijd goed, bijvoorbeeld in kleine terracotta bloempotjes gewikkeld in krantenpapier. De leuke hangende planten van stringgardens.com zijn ook een echte aanrader.

Grote planten

Wees bij het kopen van groene woonaccessoires niet bescheiden. Zo zijn de grote planten uit de jaren zeventig langzaam een comeback aan het maken. Ook klimop, dat bijvoorbeeld vanuit het trapgat naar beneden groeit, is een leuk groen detail. Maak je op de natuur geïnspireerde woning verder af met veel houten details, zoals opgestapeld haardhout en bruine papieren lampenkappen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021