Excite

Kerstversiering voor buiten

Kerstversiering geeft buiten iets speciaals aan je huis of je tuin. Vooral wanneer het vroeg donker is. Je vindt lichtjes in veel verschillende vormen en maten. Bij veel mensen zijn voorgevormde lichtslangen te vinden. Denk aan de arrenslee, het hert of de kerstman. Dat soort vormen zijn niet altijd mooi want het wordt al gauw teveel.

Je kunt natuurlijk ook lichtslangen om je huis heen maken. Denk dan aan het dak, de deuren en de ramen. Of hang pegels van licht aan de dakgoot. Heb je een tuin met denneboom? Tuig deze boom dan eens op als kerstboom met heel veel lichtjes en grote kerstballen. Denk ook aan lichtslierten op de grond. Geef bijvoorbeeld hiermee het pad naar de voordeur aan.

Je kunt gaan voor dikke lichtslierten of voor subtiele slierten. Die zijn er in allerlei maten en kleuren. Van subtiel tot grote trossen met licht. Soms heel stijlvol en soms sterk uit de toon vallend door te veel of te groot voor de betreffende woning.

Veilige Kerstmis

Kerstverlichting is leuk om buiten op te hangen, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk om altijd goed op te letten.

- Zorg ervoor dat de verlichting voor buiten is. Dat kun je zien aan een driehoek met waterdruppel of de code IP44 op de verpakking.

- Koop je verlichting met een keurmerk. Dat kan GS of tuvatcom zijn. Met één van deze keurmerken weet je dat het veilig is.

- Zet de verlichting uit wanneer je niet thuis bent of gaat slapen. Maak ook gebruik van een timer. Hierop kun je instellen wanneer de verlichting uit moet gaan. Gebruik ook een transformator voor buitenverlichting en een dubbel geïsoleerd verlengsnoer.

- Koop bij betrouwbare winkels. Bij deze winkels kun je je spullen retourneren wanneer er gebreken zijn. Doe dat en neem geen enkel risico.

- Het is belangrijk dat er een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een veiligheidsinstructie bij zit. Volg de veiligheidsinstructie nauwkeurig op.

- Zorg ervoor dat de lichtslierten niet zomaar los kunnen komen tijdens een hevige storm. Met elektriciteit moet voorzichtig worden omgegaan.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018