Excite

Scoor een mooie keuken op veilingen

Een nieuwe keuken is mooi, maar ook heel duur. Als je je geld liever uitgeeft aan iets anders, maar wel graag een nieuwe keuken zou willen hebben, dan is er nog een optie: een keuken scoren op een van de vele veilingen die online gehouden worden. Het is makkelijker dan je denkt!

Volg meerdere veilingen

Er is weinig zo smaakgebonden als een keuken. Houd daarom veilingen in de gaten die mogelijk keukens kunnen bevatten. Een paar handige adresjes om te bookmarken zijn:

  • showroomkeukenkopen.nl
  • troostwijkauctions.com
  • keukenveilingen.nl

Je moet vooral letten op inboedels van keukenwinkels. Ook bij bedrijfsinboedels kun je vaak een koopje scoren. De keukens zijn in veel gevallen al gebruikt, maar je kunt soms ook tegen een compleet nieuw exemplaar aanlopen.

Informeer jezelf goed

Het kopen op een veiling gaat iets anders in zijn werk dan het kopen in een gewone winkel. Als je een bod plaatst, dan kun je daar ook aan gehouden worden. Bovendien worden er vaak nog extra kosten berekend: ongeveer 16 procent aan veilingkosten en nog eens 19 procent aan btw. Als je ergens 1.000 euro op biedt, betekent dat dus dat dat item je uiteindelijk ruim 1.380 euro gaat kosten. Houd hierin rekening met het plaatsen van je maximale bod.

Vraag ook naar eventuele garantie. Meestal krijg je die niet, maar het kan zijn dat er nog fabrieksgarantie geldt. Tot slot: ga altijd langs op de kijkdagen. Soms blijkt dat iets toch behoorlijk beschadigd is en het misschien niet meer de prijs waard is die jij wilde bieden. Eenmaal geboden kun je daar niets meer van zeggen - dat is het systeem van de veiling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020