Excite

Keukenbranche spint garen bij herstel woningmarkt

  • © Getty Images
De huizenmarkt doet het steeds beter en krabbelt langzaam maar zeker op uit een dal. En dat is ook te merken aan andere branches, zoals de keukenbranche. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek worden er steeds meer keukens verkocht. In de eerste helft van dit jaar lag het percentage al 17 procent hoger dan een jaar eerder het geval was.

Volgens het CBS zitten de opbrengsten van keukenverkopers al sinds het laatste kwartaal van 2013 in de lift en neemt dit alleen maar sneller toe. In het tweede kwartaal van dit jaar nam de omzet met maar liefst 21 procent toe. Hiermee werd nog een grotere plus geboekt dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

Wel is ook voor de keukenbranche feit dat deze zich nog steeds niet op hetzelfde topniveau als een aantal jaar eerder bevindt. Het beste jaar voor de keukenmarkt was 2006 en de omzet in de eerste helft van 2015 ligt nog steeds een kwart lager dan de omzet uit de eerste helft van 2006. Vooral keukenverkopers hebben de crisis erg gemerkt, zij zijn relatief veel omzet kwijtgeraakt in vergelijking met andere detailhandelaars.

Ook het aantal keukenbedrijven is tijdens de crisis snel afgenomen. Dit jaar zijn er nog 585 actief en in 2009 was dat nog 16 procent meer. In de afgelopen jaren gingen maar liefst 177 keukenbedrijven failliet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021