Excite

Keuzes bij het kopen van een televisie

Een lcd-tv biedt een helder en scherp beeld. Het scherm is altijd vlak bij een lcd-televisie en het voordeel daarvan is dat je nauwelijks last hebt van schittering. Je kunt een lcd-tv kopen in eigenlijk alle formaten die je maar wilt. Zo heb je een klein 26 inch scherm, maar als je een groter scherm wilt, bestaat er zelfs een 60 inch scherm. Dat is maar liefst 152 centimeter, gemeten van de linkerbovenhoek naar de rechteronderhoek.

Je kunt ook kiezen voor een plasma-tv. Deze zijn er in minder formaten te koop dan lcd-televisies, maar het grootste formaat is maar liefst 103 inch, dat is een diagonale doorsnee van meer dan 2.5 meter. Het beeld van een plasma-tv is zeer realistisch en ook als je vanuit een schuine hoek tegen het scherm aankijkt, blijven de kleuren en contrast realistisch. Een nadeel is dat je bij een plasma-tv wel last hebt van schittering, zoals vroeger ook bij een traditionele beeldbuis het geval was.

Als je een lcd-televisie met een plasma-televisie vergelijkt, zal je merken dat een lcd-tv een helderder en scherper beeld heeft, maar een plasma-tv heeft meer contrast. Daarnaast is een plasma-tv niet zo gevoelig voor een slecht kabelsignaal, wel verbruikt de tv meer energie en is een toestel zwaarder dan een lcd-televisie. Een lcd-televisie is dus makkelijker tegen de muur op te hangen en er zijn meerdere verschillende groottes te koop.

Afbeelding: Flickr, LGEPR

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019