Excite

Een kinderglijbaan in uw tuin?

Een kinderglijbaan in eigen tuin is eerder regel dan uitzondering vandaag. Overal zie je speeltoestellen achter het huis. Van glijbanen, speelhuisjes, schommels, zwembadjes tot trampolines. Handig voor de ouders, leuk voor de kinderen! Wil je nog een kinderglijbaan gaan kopen dan volgen hier enkele kooptips.

Kooptips!

Alles hangt natuurlijk af van hoeveel plaats u heeft. Een glijbaan in combinatie met een speelhuisje of avonturentoren neemt meer plaats in maar biedt ook meer speelplezier. In de meest luxueuze uitvoeringen zit zelfs een bocht in de glijbaan. Dat maakt het nog leuker!

Tegenwoordig zijn de meeste kinderglijbanen gemaakt uit hoogwaardig kunststof, in hippe kleurtjes en met vrolijke designs. Bij sommige modellen is het zelfs mogelijk om een tuinslang aan te sluiten: heerlijke afkoeling voor als we een hete zomer krijgen.

De lengte van een kinderglijbaan varieert van ca. 1,50 m tot 3,80 m. Voor de allerkleinsten (ongeveer 1 jaar) is de aanvangshoogte 70 cm. Een mini glijbaan dus, maar wel veilig. Voor kinderen vanaf 2 jaar gaan ze tot 2,50 m.

Inzake veiligheid is het belangrijk erop te letten of de treden antislip en breed genoeg zijn. Ook hoge zijkanten betekenen meer veiligheid. En zijn de kanten rond afgewerkt? Ingebouwde handvatten is ook een pluspunt! Probeer best de stabiliteit van de glijbaan uit vooraleer over te gaan tot aankoop.

Hou zeker ook hier rekening met de praktische overwegingen. Kan je de glijbaan makkelijk opbergen in de winter? Is de glijbaan te demonteren? Hoeveel plaats neemt ze in in uw tuinhuis? Bij sommige modellen zijn de trap en de glijbaan zelf los te koppelen. Wel handig! Hoe beter een kinderglijbaan beschermd wordt tegen vrieskou, hoe langer het speelplezier in de zomer!

Prijs

De combinaties met een speelhuisje of avonturentoren zijn het duurst in aankoop. Voor een eenvoudige glijbaan op zich ligt de prijs tussen 55 en 300 euro. Maar… ondanks dat de vakantieperiode nog moet beginnen, zijn er overal al aanbiedingen! Goed nieuws dus!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018