Excite

Begin tijdig de kinderkamer te schilderen

Onze kinderkamer (her)inrichten en een passend kleurtje bezorgen is een aangename karwei maar om problemen te voorkomen, beginnen we er best tijdig aan.

Begin tijdig met schilderen van kinderkamer

De kinderkamer tijdig schilderen, doen we vooral uit veiligheidsoverwegingen. Sommige verfsoorten bevatten immers schadelijke stoffen die lang in de kamer kunnen blijven hangen. Deze verfdampen kunnen zowel gevaarlijk zijn voor de moeder als voor de pas geboren baby. Ben je toch van plan om de kinderkamer te schilderen dan doe je dat bij voorkeur al tijdens de eerste zes maanden van je zwangerschap.

Goede ventilatie erg belangrijk

Zorg tijdens het schilderen van de kinderkamer voor een goede ventilatie, zo blijft de verflucht nooit te lang hangen. Is de kinderkamer klaar, verwarm ze dan minstens een week en ventileer grondig.

Kwestie van licht, minder van kleur

Klassiekers als blauw en roze, kanariegeel, bordeaux, fuchsia of karmijn. Welke kleur moeten we kiezen voor onze kinderkamer? Wanneer we onze kinderkamer schilderen, is het vooral een kwestie van licht, veel minder van kleur. Schat daarom de lichtinval juist in. Wanneer we onze kinderkamer schilderen, geven we de muur waarop het licht binnen valt een kleurtje. De andere muren laten we wit.

Gepaste kleur kiezen

Dan rest er je alleen nog de meest geschikte kleur voor je kinderkamer te kiezen. Doe dit aan de hand van een kleurenboek die je in elke gespecialiseerde winkel mee naar huis mag nemen.Tijdens het kiezen plak je de kleurstaaltjes bij voorkeur tegen de muur, dat vergemakkelijkt het kiezen. Wanneer we onze kinderkamer schilderen, vermijden we eentonigheid. Schilder de kinderkamer nooit in één kleur en maak gebruik van kindvriendelijke sjablonen die de kinderkamer extra opfleuren.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018