Excite

Zo richt je voordelig een kinderkamer in

Verwacht je een kindje of ben je verhuisd en wil je je kinderen van een nieuwe kinderkamer voorzien? Dan zijn er een aantal dingen waar je zeker op moet letten als je je kinderkamer in wilt richten. En uiteraard houden we daarin rekening met je portemonnee, maar ook met de mode van dit moment.

Kijk naar wat je hebt

Veel mensen richten een kinderkamer het liefst volledig nieuw in. Logisch, maar niet erg praktisch. Vaak beschik je namelijk al over bepaalde basisstukken die je - eventueel met een likje verf, opnieuw kunt gebruiken. Dat scheelt je veel geld en voorkomt ook nog eens dat je jezelf in allerlei bochten moet wringen om van je oude inrichting af te komen.

Kijk daarom eerst naar wat je hebt en kijk naar wat je opnieuw kunt gebruiken. Bedenk vervolgens een thema dat bij die stukken past. Dat thema kan een letterlijk thema zijn, zoals 'prinsessen' voor meisjes en 'leger' voor jongens, maar het kan ook een bepaalde kleur zijn.

Vervolgens is het de kunst om leuke dingen te vinden die bij dat thema passen. Vraag hiervoor ook rond bij je familie en kijk in kringloopwinkels. Op die manier lukt het vaak om van alles bij elkaar te sprokkelen, voor weinig geld. Bovendien krijgt een kinderkamer zo veel meer een eigen uitstraling, iets dat niet het geval is als je een kinderkamer rechtstreeks uit een gidsje koopt en het vervolgens één-op-één overneemt in je eigen kamer.

Denk natuurlijk niet alleen aan de eye-catchers, maar ook aan leuke accessoires, zoals kussens en dekentjes. Houd wel rekening met de leeftijd; het is niet verstandig om allerlei kussentjes in een bedje van een baby te leggen; die kan daar in stikken.

Kinderkamer aanvullen

De kans bestaat dat je niet volledig slaagt bij kringloopwinkels en familieleden. Voor overige basics kun je goed terecht bij winkels als IKEA. Die bieden leuke dingen tegen scherpe prijzen. Maak niet de fout veel geld uit te geven aan een kinderkamer; vroeg of laat wil jij of je kind waarschijnlijk toch weer iets anders.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020