Excite

Een kinderveilige vijver met hekken of armbandjes

Kinderveilige maatregelen zijn belangrijk bij de aanschaf van een vijver. Een vijver is leuk, maar als je kinderen hebt is het risicovol. Je kinderen snel leren zwemmen is een oplossing. Daarnaast bestaan er andere oplossingen om de vijver kinderveilig te maken.

Stenen op de rand

Op de website Infotalia staan tips voor kinderveilige maatregelen bij een vijver. Er hoeven geen drastische maatregelen genomen worden. De vijver kan zelfs mooier gemaakt worden door deze maatregelen. Zorg ervoor dat de rand van de vijver geblokkeerd is voor kinderen. Leg aan de rand stenen. Geen gladde stenen, want kinderen kunnen dan alsnog in de vijver glijden. Grote platte en ruwe stenen zijn goed. Combineer de stenen met een stel planten aan de rand van de vijver. Zorg er dan wel voor dat de vijver te zien is. Tijdens het spelen kan het zijn dat de kinderen de vijver niet zien en er alsnog in vallen.

Hekblokkades

Een voor de hand liggende maatregel voor een kinderveilige vijver is het plaatsen van hekken. Uiteraard klinkt dit niet zeer sierlijk. Met het gebruik van de juiste materialen en creativiteit kan je de vijver toch nog aantrekkelijk maken en veilig. Een houten hek is een optie of een hek gemaakt van staal. De vijver blijf hierdoor toch zichtbaar. Laat je niet afschrikken door de blokkade die een hek vormt. Dit is juist wat je wilt bereiken om je kind uit de vijver te houden.

Alarm-armbandjes

Een andere optie is ook gebruik te maken van anti-verdrinkingsalarmen. Deze systemen bestaan uit een alarmsysteem en armbandjes. Wanneer het kind te water valt, gaat het alarm af. Zo ben je er op tijd bij om een kind uit het water te halen. Op de website Kind Te Water lees je meer over maatregelen voor een kinderveilige vijver.

Al deze maatregelen nemen niet weg dat je een kind nog steeds in de gate moet houden in de buurt van water. Een kinderveilige vijver bereik je ook door je eigen oplettendheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019