Excite

Klein bedrag lenen: wat zijn je opties?

Voor grote aankopen, zoals de aanschaf van een huis, kun je een hypotheek afsluiten. Maar wat als je een klein bedrag wilt lenen? Wat zijn je mogelijkheden dan? Je hebt een aantal opties.

Lenen van familie of vrienden

Een klein bedrag lenen kan misschien wel bij familie of vrienden. Uiteraard doe je dit alleen als je zeker weet dat je het ook weer binnen de afgesproken termijn kunt terugbetalen. Tip: leen alleen van familie en vrienden als je geen andere keuze hebt en probeer ook alleen van hen te lenen voor echt noodzakelijke dingen. Niet voor die tweede vakantie dit jaar en ook niet voor die nieuwe, hartstikke dure schoenen.

In het rood

Als het echt maar om een klein bedrag staat, kun je overwegen om tijdelijk in het rood te staan op je betaalrekening. Dit kost je vaak relatief veel rente, al is dit voornamelijk in verhouding want een maand €100 in het rood staan kost je bijvoorbeeld vaak slechts een euro. Maar het betekent wel dat je niet een ander om hulp hoeft te vragen. Dat is ook prettig.

Persoonlijk krediet

Tot slot kun je een persoonlijk krediet of een kleine lening afsluiten. Je kunt hiervoor naar de bank gaan. De voorwaarden van de bank zijn meestal relatief gunstig, hoewel je wel moet laten zien dat je ook in staat bent om het terug te betalen. Als je een BKR-notering hebt kan het moeilijker zijn om een lening bij de bank te krijgen.

Internet

Je kunt ook je geluk op internet beproeven. Via Saldodipje.nl kun je bijvoorbeeld renteloos lenen tot €500. Dat geld krijg je binnen tien minuten op je rekening. Wel moet je dit binnen 15 of 30 dagen weer terugbetalen, anders komen er wel (flinke) kosten overheen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021