Excite

Handige tips om zelf een klein tuinhuisje te plaatsen

Als je zelf een klein tuinhuisje in je tuin wilt plaatsen, dan hoef je daar in de meeste gevallen geen vergunning voor aan te vragen. Woon je in een woonwijk en heb je buren die tegen het nieuwe tuinhuisje aankijken, dan is het slim om wel een vergunning aan te vragen, om te voorkomen dat je later problemen krijgt.

Kies de juiste plek

Voor het echter zover is, moet je eerst de juiste plek kiezen. Bedenk of je stroom en/of water in het tuinhuisje wilt. Als dat het geval is, dan kun je het huisje het beste zo dicht mogelijk bij een aansluitpunt zetten. Ook is het handig om te kijken naar bomen in de omgeving. Je hebt namelijk geen zin om dagelijks de goten leeg te halen. Verder is ook de ondergrond belangrijk. Als er sprake is van een stevige ondergrond, dan is het niet nodig om een fundering te plaatsen. Dat kan je alvast veel geld besparen. Is de ondergrond echter niet stevig genoeg, dan zou het tuinhuisje zonder fundering kunnen wegzakken in de loop der jaren. Je doet het best van de eerste keer goed!

Tuinhuisjes kopen

Een tuinhuisje vind je snel in bekende huis & tuin zaken zoals Makro of Gamma. Kijk ook eens online op tuinhuis.com voor scherpe online prijzen en tuinhuisjes in alle soorten en maten. Je kunt er al een prefab tuinhuis vinden vanaf 580 euro.

Funderen en bouwen

Heb je eenmaal je tuinhuisje, de juiste plek en - indien nodig - een vergunning, dan kun je beginnen. Als je de ondergrond niet helemaal vertrouwt, dan begin je met een fundering. Je kunt ervoor kiezen stenen te leggen of beton te storten. Zorg er altijd voor dat de fundering waterpas ligt en niet kan verzakken. Als je een kant-en-klaar tuinhuisje hebt gekocht, dan is het verstandig om die met twee of drie mensen in elkaar te zetten, zodat je genoeg handen hebt. Moet het materiaal eerst nog bewerkt worden? Doe dat dan vooraleer je alles monteert. Draai tot slot de schroeven niet al te vast aan; hout is een levend materiaal en moet dan ook voldoende 'ademruimte' krijgen om zich aan te passen aan de warmste zomerdagen en de koudste winterdagen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020