Excite

Zo koop je goede kleine batterijen

De meeste mensen hebben wel een aantal 'gewone' batterijen in huis. Dit zijn zogenaamde penlites, of AA-batterijen. AA staat voor de maat; des te 'hoger' deze benaming, des te groter de batterij. Andersom geldt hetzelfde; AAA-batterijen zijn dus de kleine batterijen die je bijvoorbeeld tegenkomt in de afstandsbediening van je televisie, terwijl D-batterijen weer vaak worden gebruikt voor een klok of een ander groot apparaat.

Kleine batterijen kun je maar beter op voorraad hebben, want ze zijn niet overal even gemakkelijk verkrijgbaar. De supermarkt verkoopt nog wel AAA-batterijen en soms ook wat knoopcelletjes, maar daarmee heb je het dan ook wel gehad. Veel meer specifieke kleine batterijen kun je via internet aanschaffen, bij winkels die precies gespecialiseerd zijn in dat type batterij. Het handigst is als je voor elk apparaat dat je graag gebruikt tenminste één reserveset met batterijen hebt. Als de batterijen dan leeg zijn, kun je je reserveset gebruiken en ondertussen ergens nieuwe batterijen bestellen.

Omdat kleine batterijen in zoveel soorten en maten bestaan, is het handig als je opschrijft elke batterijen precies waar in gaan. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Noteer alle codes, zoek op internet naar plaatjes en vergelijk de batterijen die daar getoond worden met de batterijen die in jouw apparaat zitten. Als dat overeenkomt, heb je het juiste nummer genoteerd en kun je eventueel gaan bestellen. Controleer wel altijd ook even de verzendkosten, als je bestelt bij een online shop. Soms kunnen kleine batterijen ook net niet door de brievenbus en zit je vast aan het pakkettarief!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018