Excite

Een koelkast goedkoop kopen doe je zo

Koelkasten van de huidige generatie zijn niet vergelijkbaar met oudere exemplaren, ze zijn veel energiezuiniger geworden. Het aanbod is groot, goede informatie is een noodzaak. Maar welke factoren zijn doorslaggevend wanneer je een koelkast goedkoop wil kopen?

Energielabel belangrijke stap voorwaarts

Tot voor enkele jaren waren koelkasten energievreters. Het energielabel was dan ook een belangrijke stap voorwaarts. De energiezuinigheid wordt aangegeven met een letter, van A++ voor de zuinigste tot en met G voor de grootverbruikers, meestal het goedkoopst. Je besteedt beter iets meer aan een energiezuinige koelkast. Die meerkost win je vlug terug met een lagere energiefactuur.

Vele modellen met verschillende functies

Koelkasten zijn er in vele modellen, van het tafelmodel tot de grote Amerikaanse koelkast, volledig vrijstaande koelkasten en het inbouwmodel, waarbij je koelkast perfect in je keukenblok wordt geïntegreerd. Er zijn er die koelen, anderen combineren koelen en vriezen, voordelig en plaatsbesparend.

Koelkast met geschikte capaciteit

De netto capaciteit van het tafelmodel varieert tussen 120 en 140 liter, terwijl de inhoud van het kastmodel schommelt rond de 250 liter.

Duurdere koelkast ook beter?

Is een duurdere koelkast ook beter? Gebruikersorganisaties zijn overtuigd van wel. Kies eerder een bekend merk. De goedkoopste koelkast is ongetwijfeld de Exquisit KBO 7A, met een breedte van amper 47,5 cm geschikt voor stacaravan of voor alleenstaanden met een kostprijs van 105 euro. Interessant is de Etno met een capaciteit van 221 liter. Deze kan alleen koelen en is uitgerust met een handige automatische ontdooifunctie. De Etno heeft een kostprijs van 163 euro. En dan is er nog de Zanussi ZRA 627 met een inhoud van 236 liter en een optimale isolatie voor een laag verbruik. Deze koop je al vanaf 225 euro. Een koelkast goedkoop kopen doe je online.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019