Excite

Een koelkast kopen: waar moet je op letten?

Een koelkast kopen is een klusje dat veel mensen liever niet doen. Er zijn zoveel verschillende koelkasten dat het lastig kan zijn de ideale koelkast te vinden. Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast? Let bijvoorbeeld op de prijs, de klimaatklasse, het energieverbruik en het gebruiksgemak.

Prijzen van koelkasten vergelijken

Wanneer je een, op het oog, goedkope koelkast ziet, is het verstandig je niet te laten verleiden tot het direct kopen van de koelkast. Vergelijken van de prijs van een koelkast in andere winkels kan namelijk tot wel honderden euro’s in aankoopprijs schelen.

Klimaatklasse van de koelkast

Koelkasten hebben allen een klimaatklasse, welke aangeeft binnen welke omgevingstemperatuur de koelkast optimaal functioneert. Wanneer de koelkast in een te warme of koude omgeving staat, werkt het apparaat minder goed. Houd dus rekening met de plaats van je koelkast. Of deze in de garage of in de keuken komt te staan, kan een groot verschil maken.

Gebruiksgemak

Omdat je de koelkast dagelijks zult gaan gebruiken, is gebruikersvriendelijkheid een must. Let bij aanschaf van een koelkast onder andere op schoonmaakgemak, de plaats van knoppen en grepen, de draairichting van de deur en verlichting in de koelkast.

Energieverbruik van de koelkast

Alle koelkasten hebben tegenwoordig een energielabel, welke aangeeft hoe energiezuinig de koelkast is. De energielabels zijn ingedeeld in energieklassen A tot en met G, waarbij A het zuinigst is en G het minst energiezuinig. De meeste moderne koelkasten hebben minstens energieklasse B. Tegenwoordig zijn er ook koelkasten te koop met een energieklasse die wel 50% zuiniger is dan de standaard energieklasse A.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019