Excite

En koffiezetapparaat als pronkstuk

Het plastic koffiezetapparaat met papieren filter kennen we nu wel. Met gedroogde snelfilterkoffie ben je al niet meer bij de tijd tegenwoordig. Echt indruk maken doe je met een modern, gestroomlijnd espressoapparaat. Merken als Senseo en Nespresso combineren design en nieuwe manieren van koffiedrinken, waardoor je met weinig moeite een echte thuisbarista wordt.

Koffiedrinken van nu

Een grote pot pleur is niet meer van deze tijd. Eerder stapten we al over van de gewone zwarte filterkoffie met een scheutje melk naar de koffie verkeerd en de cappuccino. Tegenwoordig hoor je er al niet meer bij als je geen espresso drinkt, eventueel met opgeschuimde melk van eigen hand. De espressoapparaten worden steeds normaler in Nederlandse huishoudens. Ontwerpers van de espresso apparatuur besteden ook steeds meer aandacht aan design. Wil je ook een hip koffiezetapparaat in je keuken? Misschien moet je dan eens kijken naar een espressoapparaat.

Espressoapparaat

Een espressoapparaat in je keuken laat zien dat je verstand hebt van koffiezaken. Voor een lekkere espresso zijn namelijk wat handelingen vereist, zoals bonen malen, de juiste hoeveelheid afmeten en de koffie goed aandrukken. Heb je een apparaat met melkopschuimer? Dan zul je even moeten oefenen op de bereiding van een lekker stevig schuim. Kenners zullen onderstrepen dat dit de lekkerste manier is om van koffie te genieten. Het grootste nadeel? Het kan wat tijdrovend zijn als je regelmatig een huiskamer vol bezoek moet voorzien van koffie. Een filterapparaat in een keukenkastje verstoppen is dan nog geen slecht idee. Als je een nieuwe keuken aanschaft kun je een espressoapparaat laten inbouwen. Let wel op: goedkoop is vaak duurkoop.

Nespresso en Senseo

Nespresso en Senseo zijn apparaten die niet ingebouwd kunnen worden, maar die wel steeds meer aandacht besteden aan het ontwerp van hun apparatuur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor je apparatuur altijd bij je interieur past. De kwaliteit koffie is volgens de kenners niet te vergelijken met een handgemaakt espresso, maar als je een mooi en betaalbaar koffiezetapparaat wil zijn deze merken het overwegen waard. De cups en filters zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en kwaliteit, voor ieder wat wils dus!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021