Excite

Konijnen: echte speelvogels dus kies voor een groot konijnenhok voor buiten

Dat is nodig, want konijnenhokken zijn er in alle formaten, modellen en prijsklassen. Ga je voor een konijnenhok voor alle seizoenen, of gaat jouw voorkeur uit naar een aangepast verblijf dat jouw favoriete dieren extra beschermt tegen de gure herfst en de koude wintermaanden?

Kies voor een zo groot mogelijk hok

Konijnen zijn échte speelvogels. Ze houden van zoveel mogelijk bewegingsruimte. Kies daarom voor een groot konijnenhok voor buiten. Een geschikt konijnenhok biedt onze lievelingsdieren voldoende ruimte en bescherming, en is minstens een meter breed. Beschik je over een beperkte ruimte, dan is een konijnenhok met een onderren of met een extra verdieping, een goed alternatief.

De plaats van het konijnenhok

Naast het konijnenhok, is ook de standplaats ervan belangrijk. Je plaatst je konijnenhok best zoveel mogelijk uit de wind, en geeft het maximale beschutting tegen alle weersomstandigheden. Konijnen houden niet van de volle zon, ze weten een plaatsje in de schaduw best te waarderen.

Groot konijnenhok met nachtverblijf

Een groot konijnenhok beschikt meestal over een nachtverblijf, zodat jouw favoriete dieren rustig kunnen slapen. Dat nachtverblijf moet voldoende afwateren en is bij voorkeur gemaakt uit hardhout of uit vuurhout. Kies nooit een nachtverblijf uit MDF of multiplex. Bij de productie werd lijm gebruikt en dat kan de gezondheid van jouw konijnen schaden. MDF en multiplex zijn ook weinig vochtbestendig. Bedek de bodem van jouw konijnenhok met stro, dat is een uitstekende isolator en zorgt voor voldoende slaapcomfort.

Konijnen zijn knaagdieren...

Konijnen zijn knaagdieren en daar is geen enkel materiaal tegen bestand. Zorg voor voldoende speeltjes in jouw konijnenhok. Konijnen die zich vervelen, gaan nog meer knagen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018