Excite

Kookplaat: zo kies je het perfecte exemplaar!

Een keuken kan eigenlijk niet meer zonder een kookplaat. Maar wie vandaag de dag op zoek gaat naar een kookplaat, zal al snel merken dat er misschien wel veel meer mogelijkheden zijn dan je zou denken. Vroeger werd er standaard gebruik gemaakt van een gasplaat of een gasstel. Tegenwoordig zijn er echter ook tal van manieren bij gekomen, waarbij vooral gebruik wordt gemaakt van elektrisch koken. Zo heb je de inductieplaten, de halogeenkookplaten en de keramische kookplaten.

Elke vorm van koken heeft zijn eigen voor- en nadelen, waarbij een gasstel bijvoorbeeld wat duurder in gebruik kan zijn, maar een inductieplaat weer speciale eisen stelt aan je kookmateriaal. Je kunt het beste voor jezelf bedenken wat voor jou het zwaarst weegt en op basis van die beslissing, een vergelijkend warenonderzoek doen.

Ook in uitstraling en afmetingen verschillen kookplaten onderling nogal van elkaar. Je hebt kookplaten met twee pitten, maar ook met bijvoorbeeld zes pitten. Meerdere pitten zijn handig als je vaak gerechten maakt met meerdere onderdelen. Denk er wel aan dat je genoeg ruimte voor je pannen hebt; een kleine kookplaat met zes pitten is minder praktisch dan een grote kookplaat met vier pitten. Aantallen zeggen in dit geval niet alles.

Heb je een goede kookplaat gevonden die precies aan je wensen en eisen voldoet? Lees dan voor gebruik goed de handleiding door. Je kunt denken dat kookplaten allemaal hetzelfde zijn en dat je al doende wel leert, maar die vijftien minuutjes leestijd kunnen je uiteindelijk meer opleveren dan je denkt!

Afbeelding: Flickr account romana klee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020