Excite

Koop de beste kookplaat

De eerste stap voor je een kookplaat aan gaat schaffen, is het opmeten van de ruimte die je ervoor hebt. In een kleine keuken past die vijfpitskookplaat die je graag wilt misschien helemaal niet. Als je, voordat je rond gaat kijken, eerst goed de maximale maten van je kookplaat weet, ga je een stuk doeltreffender te werk. Ook weet je welke kookplaten niet voor jouw keuken geschikt zijn.

Kookplaten zijn er tegenwoordig in verschillende vormen. Je hebt elektrische kookplaten, inductie, ringhaardplaten, fry-top (ook wel Teppan Yaki of Plancha)... Het is kortom nog niet zo eenvoudig om daar de beste optie uit te kiezen. Bedenk daarom wat je kookgedrag is. Laat je vervolgens adviseren door een keukenspecialist. Vertel wat je kookgewoonten zijn en vraag wat voor soort kookplaat daarbij past.

Om een dergelijk gesprek goed voorbereid aan te gaan, is het goed om te weten wat belangrijke verschillen zijn tussen de genoemde kookplaten. Een ringhaardplaat is ideaal als je wat meer gecompliceerde gerechten op tafel wil zetten. Wil je koken, dan zet je de pan in het midden. De rand van de ringhaardplaat is geschikt voor sudderen. Gooi je het liefst al je eten in de wokpan, dan is de standaardkookplaat meer geschikt, bijvoorbeeld met speciale wokbrander.

Tot slot kies je een kookplaat vaak ook nog op merk. De enige tip die hiervoor te geven is: kwaliteit gaat langer mee en kost je op termijn minder. Heb je weinig budget, spaar dan eerst of accepteer dat je kookplaat sneller mankementen vertoont.

Afbeelding: Flickr, strollers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020