Excite

Koop een digitale camera en maak de mooiste foto’s!

De tijd dat we ouderwetse rolletjes in het fototoestel moesten doen en weken moesten wachten totdat de foto’s ontwikkeld waren, ligt ver achter ons. Tegenwoordig maak je in één zit honderden foto’s die je direct kunt bekijken op je pc.

Digitale camera’s zijn er in alle soorten en maten. Groot is niet altijd beter, en zo is het met de getallen op de verpakking ook. Je zult dus zelf wat vooronderzoek moeten doen om te kijken welke camera het beste bij jou past. En bij je budget natuurlijk!

Ga bij jezelf na wat voor toestel je precies zoekt. Zoek je vooral een compact model of wil je in de weer met lenzen? Moet het toestel zelf de beste instellingen zoeken of ben je liever zelf in de weer met de keuzemenu’s en instellingen?

Als je nieuw bent in de wereld van fotografie is het misschien handig een toestel te nemen dat zelf de beste instellingen zoekt. Gaandeweg kun je dan zelf oefenen en proberen wat instellingen te veranderen. Immers, als een foto niet lukt of niet goed genoeg is, kun je hem zo verwijderen!

Foto’s nemen steeds meer ruimte in op je geheugenkaart. De meeste camera’s maken kwalitatief steeds betere foto’s. Zorg er dus voor dat je een geheugenkaart koopt die voldoende foto’s kan opslaan. Kijk ook naar de prijzen van een extra accu, of naar de prijzen van batterijen. Sommige camera’s werken op batterijen in plaats van een accu. Oplaadbare batterijen kunnen dan uitkomst bieden. En als je op pad gaat, neem dan altijd wat reservespulletjes mee: batterijen, accu’s, geheugenkaarten... ze komen zeker van pas.

Afbeelding: Flickr account Al Ianni

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021