Excite

Koop een huis in Duitsland

Je kunt een kant en klaar huis kopen in Duitsland, of je kiest voor een perceel waar je zelf je droomhuis op kunt bouwen. Wat je ook kiest, in Duitsland een huis kopen of bouwen is een stuk goedkoper dan dit in Nederland doen. Vrijstaande huizen heb je in Nederland pas vanaf zo’n 200.000 euro, terwijl je in Duitsland voor nog geen 10.000 euro al een vrijstaande villa hebt met zes slaapkamers.

Behalve meer huis voor je geld krijg je vaak ook meer terrein voor je geld. Zo is de gemiddelde perceeloppervlakte van een huis in Duitsland een stuk groter dan de gemiddelde perceeloppervlakte in Nederland. Waar we in Nederland blij zijn met vijftig vierkante meter tuin, heb je in Duitsland bij je vrijstaande woning van nog geen 100.000 euro al bijna duizend vierkante meter perceel. Dat is nogal een verschil!

Voordat je op zoek gaat naar je (tweede) huis in Duitsland, moet je eerst bepalen waar in Duitsland je dat huis graag wilt hebben. Duitsland bestaat uit diverse deelstaten, waarvan twee tegen Nederland aan liggen. Dit zijn Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. In deze Duitse deelstaten kun je dus huizen kopen voor Duitse prijzen, terwijl je nog steeds gemakkelijk je Nederlandse leven kunt leiden. Vlak op de grens tussen Duitsland en Nederland zijn namelijk ook veel huizen te koop.

Wil je echt in Duitsland gaan wonen en werken, zorg dan dat je eerst op de hoogte bent van het proces van inschrijven in het land. Ook is het goed om op de hoogte te zijn van de regelgeving in het land. Daarna kun je gerust op zoek naar je droomhuis in Duitsland!

Afbeelding: Flickr, Rainer Ebert

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020