Excite

Koop een huis in Frankrijk

De meeste mensen die een huis kopen in Frankrijk kopen dit als vakantie- of tweede huis. Logisch, want het is wel erg aantrekkelijk om elke zomer in je eigen huis te slapen en, zoals het bekende gezegde luidt: te leven als een god in Frankrijk. Geniet van de mooie landschappen, de aangename temperatuur, het lekkere eten en natuurlijk de goede wijn.

Toch zijn er ook mensen die hun huis in Nederland verkopen om fulltime in Frankrijk te gaan wonen. Zij beginnen bijvoorbeeld een bed & breakfast of hotel, of kopen een perceel waar ze zelf hun wijn kunnen verbouwen. Of je nu kiest voor het kopen van een woonhuis of een tweede huis in Frankrijk, je moet natuurlijk eerst bepalen in welke Franse streek je een huis wilt kopen.

Als je huizen gaat bekijken in Frankrijk, dan is het goed om extra op bepaalde punten te letten. Verborgen kosten bij het opknappen van een oud(er) Frans huis kunnen namelijk onverwachts erg oplopen. Kijk daarom goed naar het dak (vlekken en gaten kunnen een indicatie zijn van slecht onderhoud), vraag naar de riolering, controleer op beestjes in houten balken en bedenk dat hoe groter de tuin is, hoe meer onderhoud deze vergt.

Heb je op al deze punten gelet en wil je je droomhuis in Frankrijk gaan kopen, stel jezelf dan op de hoogte van het erfrecht dat in Frankrijk geldt. Dit verschilt namelijk van het erfrecht in Nederland. Verder kun je je oriënteren op de streek waar je in gaat wonen. Waar zijn de supermarkten, waar haal je goede bouwmaterialen? Maak alvast kennis met de inwoners. Zo wordt het straks zorgeloos genieten van je huis in Frankrijk.

Afbeelding: Flickr, Halans

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020