Excite

Koop een huis in Spanje

Als je een huis gaat kopen in Spanje, moet je eerst besluiten of dit een woonhuis wordt of dat je voor een vakantiehuis gaat. Spanje is heerlijk als vakantieland, en met name aan de Costa’s worden er jaarlijks veel huizen verkocht. Of je nu veel of relatief weinig geld te besteden hebt, je kunt in Spanje zeker een huis of appartement vinden binnen jouw budget.

Waar je je huis gaat kopen is natuurlijk ook goed om te weten waar je dat precies gaat doen. Kies je voor een appartement aan de kust van Spanje of wil je een huis dat meer in het binnenland is gelegen? Misschien heb je al een idee, maar anders kun je je oriënteren aan de hand van luchthavens en andere voorzieningen. Wat wil je in de buurt? En wil je dat vrienden en familie uit Nederland gemakkelijk vanaf het vliegveld naar je nieuwe huis kunnen komen? Of mogen ze best een stukje reizen met de auto of bus? Deze zaken spelen allemaal mee in je beslissing voor een locatie.

Heb je eenmaal besloten waar in Spanje op zoek gaat naar een (tweede) huis, dan loont het de moeite vooraf de plaats eens te bezoeken. Loop plaatselijke restaurants en bars binnen en maak een praatje met de inwoners. Niet alleen raak je zo al wat bekender met de mensen, ze hebben vaak ook goede tips voor je en weten welke huizen er te koop zijn en wie ze verkopen.

Als je niet ver vooraf naar Spanje kunt, is het internet een goede plek om je te oriënteren. Gebruik daarbij ook Engelse en Spaanse zoektermen, zodat je meer en beter verfijnde zoekresultaten krijgt. Overigens is ook het Nederlandstalige aanbod in huizen in Spanje vrij groot.

Afbeelding: Flickr, borkur.net

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020