Excite

Koop een huis in Spanje

Wanneer je een huis in Spanje wilt kopen is het handig om te bedenken in welke regio je ongeveer wilt wonen. Hele populaire regio’s, zoals bij de Costa Brava, zijn doorgaans een stuk duurder, maar het is ook gemakkelijker om de huizen te verhuren als je zelf niet in Spanje bent.

In Spanje zijn, vooral in de toeristengebieden, veel Nederlandstalige makelaars te vinden. Dit maakt het onderhandelen een stuk gemakkelijk. Het kan dus wel aan te raden zijn om met zo’n makelaar in dienst te gaan. Zijn er geen Nederlandse makelaars in het gebied waar je wilt wonen? Neem dan een financieel adviseur of tolk mee, zodat je tenminste zeker weet dat alles goed wordt geregeld.

Het is ook aan te raden om goed onderzoek te doen. Hoe zit het met verzekeringen en de nutsvoorzieningen? Zijn de juiste faciliteiten in de buurt van de woning die je wilt kopen? Wanneer je zelf weinig verstand hebt van het kopen van huizen in Spanje, dan is het echt aan te raden om niet zomaar iets te gaan kopen.

Wil je je huis ook verhuren? Let dan eveneens goed op. Niet alle huizen mogen worden verhuurd. Daarbij gelden er strenge regels waar je aan moet voldoen. Als je het huis wilt kopen om te emigreren, dan moet je ook uitzoeken hoe het zit met het emigreren naar een ander land. Een adviseur kan je hierbij helpen!

Afbeelding: Flickr account Mariano Photos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019