Excite

Koop je droomhuis in Spanje

Vroeger stond Spanje erom bekend dat er veel illegaal gebouwd werd en dat mensen steekpenningen niet schuwden. Het is tegenwoordig een stuk ‘veiliger’ geworden om een huis in Spanje te kopen. Er wordt nu veel beter gelet op belangen van kopers en verkopers, toch is het verstandig om je te laten adviseren door een advocaat, die kan veel informatie over je toekomstige woning opvragen.

Als je een woning gaat bezichtigen, kijk dan ook goed naar de omgeving. Spanjaarden kunnen nog wel eens luidruchtig zijn en als je geen overlast wil, kun je beter kiezen voor een vrijstaande woning. Maar kijk ook naar de bereikbaarheid van je woning. En als je er definitief wil wonen, wil je toch veel voorzieningen in de buurt hebben. En als je kinderen hebt, is een school in de omgeving natuurlijk ook erg belangrijk.

Een woning in Spanje moet natuurlijk ook gefinancierd worden. Er zijn niet veel Nederlandse banken die een hypotheek verstrekken als je een huis in het buitenland wil kopen, maar die mogelijkheid is er wel. Als het gaat om een tweede woning, zou je ook op je woning in Nederland een extra hypotheek kunnen nemen. Maar een andere mogelijkheid is om een Spaanse hypotheek te nemen. Je moet daarbij wel over genoeg eigen vermogen beschikken, omdat banken niet de volledige aankoopprijs financieren.

Afbeelding: Flickr, Roger Davies

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020