Excite

Koop je eerste woning in Rotterdam

Ben je van plan om in Rotterdam te gaan wonen? Kijk dan eens of er een geschikt koophuis voor je is in de stad. Zelfs als je voor een studie naar Rotterdam vertrekt, is een eigen huis mogelijk. Voor starters op de woningmarkt zijn er namelijk aantrekkelijke regelingen waar je gebruik van kunt maken.

De landelijke overheid, de Gemeente Rotterdam en de woningcorporaties hebben verschillende regelingen bedacht om starters aan een woning te helpen. Bestaande startersregelingen worden voortdurend aangepast, en nieuwe regelingen ontwikkeld.

Het is daarom mogelijk om een woning in Rotterdam te kopen die helemaal naar je zin is, zelfs als je een wat lager inkomen hebt, of weinig eigen vermogen. Zo kun je als starter in Rotterdam gebruik maken van koopsubsidie of de startersregeling.

De koopsubsidie is een initiatief van de landelijke overheid. Die heeft tot 2011 een subsidiepotje beschikbaar gesteld, voor starters die wel een huis zouden willen kopen, maar dat niet kunnen. De voorwaarde is wel dat je als starter een hypotheek onder NHG hebt afgesloten.

Dezelfde voorwaarde geldt ook voor een starterslening, die je kunt krijgen via de gemeente. Het is een lening bovenop je hypotheek, die je de eerste jaren wat meer ruimte in je budget geeft.

Denk dus niet te snel dat je alleen maar voor een huurhuis in aanmerking komt, wanneer je inkomen niet zo hoog is. Er is vast wel een regeling die het voor jou mogelijk maakt om je droomhuis in Rotterdam aan te schaffen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Vincent van der Pas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020