Excite

Op zoek naar een koophuis in Duitsland

Steeds meer Nederlanders verhuizen naar Duitsland. Niet alleen omdat het een mooi land is, maar ook omdat de huizen er nog enigszins betaalbaar zijn. Veel starters kunnen in Nederland geen huis meer kopen, maar wél een koophuis in Duitsland aanschaffen. Het prijsverschil tussen Nederland en Duitsland is enorm: waar je hier zo twee of drie ton voor betaalt, kun je daar voor één tot anderhalve ton krijgen. En soms zelfs nog minder. Ook zelf bouwen is voordelig en voor bijna iedereen mogelijk.

Huis zoeken

Lijkt een eigen koophuis in Duitsland jou ook wel wat? Dan kun je je op internet alvast oriënteren. Op de goede gok door Duitsland rijden is ook een mogelijkheid, maar dat zou wel heel willekeurig zijn, zeker als je bedenkt hoe groot Duitsland is. Een eerste startplek is de website DroomhuisDuitsland.com. Deze website geeft een mooi overzicht van veel Duitse woningen die voor lage prijzen worden aangeboden. Het handige is dat je bij de omschrijving al ziet of het huis dichtbij de Nederlandse grens ligt. Als je niet je hele leven naar Duitsland wilt verplaatsen, dan is dat een mooie manier om je eerste selectie te maken.

Nieuw bouwen of gebruikt kopen

Wie gaat voor een koophuis in Duitsland, moet zich goed verdiepen in de mogelijkheden. Zelf bouwen lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar is in Duitsland veel makkelijker en toegankelijker dan in Nederland. Bovendien is het veel goedkoper. Denk dus niet bij voorbaat dat zelf bouwen voor jou niet is weggelegd, maar maak echt een serieuze vergelijking tussen bestaande bouw en nieuwbouw!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020