Excite

Kies een koophuis in Duitsland

Een koophuis in Duitsland was een jaar of tien geleden misschien voor veel mensen nog geen optie. Tegenwoordig kent bijna iedereen wel iemand die de grens over is getrokken. Logisch, want de huizenprijzen liggen in Duitsland veel lager. Wat je hier betaalt voor een eenvoudig rijtjeshuis, leg je daar neer voor een riante villa met flink veel tuin en parkeerruimte. Zeker een huis net over de grens kan de moeite waard zijn, omdat je dan lage woonkosten hebt, maar wel gewoon je leven in Nederland kan blijven leiden, voor zover je wilt.

Makelaar

Omdat je zelf niet eindeloos in Duitsland rond kunt blijven rijden, kan het slim zijn om een makelaar in de arm te nemen die voor jou een koophuis in Duitsland vindt. [..ES]2 Immobilien bijvoorbeeld. Dit bedrijf is al jarenlang actief in de bemiddeling van Duitse huizen. Je kunt hier het huidige aanbod bekijken, maar je kunt ook zelf een zoekaanvraag indienen. De makelaar gaat dan op zoek naar een huis dat voldoet aan jouw eisen en wensen. Jij hoeft alleen maar te wachten tot de ideale woningen op een presenteerblaadje worden aangereikt.

Zelf zoeken

Zelf zoeken naar een koophuis in Duitsland kan natuurlijk ook. Een mooie start is Marktplaats.nl. Er zijn best veel Nederlanders die uiteindelijk weer terug naar Nederland gaan of besluiten elders in Duitsland te gaan wonen. Zij zetten hun huis onder meer via Marktplaats te koop, omdat dat een voordelige optie is. Natuurlijk is het wel verstandig om ook altijd een neutrale derde partij bij de aankoop te betrekken; het gaat uiteindelijk altijd nog om een grote aankoop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020