Excite

Zo vind je snel de juiste koopwoningen

Wanneer je naar een geschikt koophuis gaat zoeken, kom je een overweldigend aanbod van koopwoningen tegen. Op internet, in de krant en zelfs op het prikbord in de lokale supermarkt staan advertenties voor koophuizen. Om je tijd te besparen is het handig om een strategie uit te zetten. Anders verzand je misschien in de overvloed aan aangeboden koophuizen. Het gevaar daarvan is, dat je mogelijk niet meer helder je keuze kunt bepalen en op een plek terechtkomt die niet bij je past.

Bepaal eerst de regio waar je wilt wonen

Met gericht zoeken naar koopwoningen kun je het beste eerst de plaats en eventueel de wijk bepalen waar je het liefste wil wonen. Focus daarop als je zoekt op internet. Gebruik in Google bijvoorbeeld de plaatsnaam in je zoekopdracht.

Bepaal de prijs

Op veel makelaarssites kun je de minimale en maximale prijs aangeven. Houd je aan je budget. Het is aantrekkelijk om je grenzen te verleggen en naar net iets te dure koopwoningen te zoeken. Maar je loopt de kans dat je erg veel energie in het zoekproces stopt en de bank uiteindelijk niet akkoord gaat met de hypotheek. Met het gevolg dat je erg veel tijd hebt verloren.

Bepaal wat voor soort huis

Hoeveel vierkante meters en hoeveel kamers heb je nodig? Wanneer je dat weet kun je al veel koopwoningen wegfilteren. Let ook op de ligging en de grootte van de tuin of het terras. Zit je graag nog in het zonnetje 's avonds let er dan op dat je tuin of balkon ook een zuidwestelijke plek biedt

Laat een makelaar zoeken

In plaats van zelf alle makelaarssites af te struinen, te Googelen, te zoeken via sociale media of de kranten uitpluizen, kun je ook makelaars bellen. Behalve huizen verkopen, kunnen ze ook bemiddelen bij de aankoop van een woning. Geef de makelaar duidelijk aan wat je zoekt, waar en voor welke prijs. Je hebt dan de grootste kans dat hij of zij met de juiste koophuizen bij je aanklopt.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020