Excite

Koopwoningen in Amsterdam

Als je een woning koopt in Amsterdam is in sommige gevallen een huisvestingsvergunning noodzakelijk. Of een huisvestigingsvergunning nodig is voor een koopwoning hangt af van een aantal zaken.

Als je in Amsterdam een woning koopt om er zelf te gaan wonen, is er alleen voor nieuwbouwwoningen met een koopprijs beneden de 167.300 euro een huisvestingsvergunning verplicht. Je vraagt deze aan bij Dienst Wonen, Zorg en Samenleven. Voor woningen in deze prijsklasse kunnen voorwaarden worden gesteld: minimaal 18 jaar, Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus en een binding een de regio Amsterdam hebben.

Op de nieuwbouwsite van de Dienst Wonen, Zorg en Samenleven vind je een overzicht van het aanbod nieuwbouwwoningen in Amsterdam. Je krijgt er een indruk van de hoeveelheid in aanbouw zijnde nieuwbouwwoningen per stadsdeel. Verder kun je er zoeken op prijsklasse, stadsdeel of start oplevering. Koopwoningen in de bestaande bouw vind je via een makelaar die je op de hoogte houdt van het aanbod.

Bekende makelaars, die zich ook op de woningmarkt in Amsterdam richten, zijn Hypodomus en Aemestelle. Deze laatste makelaar is gespecialiseerd in koopwoningen in en rond Amsterdam. Verder vind je koopwoningen via advertenties in dagbladen, via speciale koopwoningkranten en via internetsites waarop makelaars en/ of corporaties hun aanbod plaatsen.

Deze websites zijn bijvoorbeeld mva.nl, die richt specifiek richt op Amsterdam en het bekendere funda.nl, vbo.nl en afwc.nl. Deze richten zich allemaal op woningen in heel Nederland.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Hidde de Vries

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020