Excite

Koopwoningen vinden in Spanje

Koopwoningen in Spanje

Je kunt koopwoningen in Spanje vinden door op internet te zoeken of door naar een makelaar te gaan. In Spanje heb je, vooral in de populaire gebieden, veel Nederlandstalige makelaars. Ideaal bij het vinden van een woning. Als je naar een gebied gaat waar geen Nederlandse makelaars zijn, dan kan het raadzaam zijn een financiële tolk mee te nemen.

NIE-nummer

Wie in Spanje wil wonen heeft een NIE-nummer nodig. Dit staat voor Numero de Identificacion Extranjero en is verplicht voor mensen die een huis kopen. Dit nummer kun je het beste meteen aanvragen wanneer je op zoek gaat naar een woning. Je hebt er alleen een kopie van je paspoort voor nodig. Ook moet je een pasfoto meenemen voor het NIE-nummer.

Grond van woningen

In Spanje ben je alleen de wettige eigenaar van een woning, wanneer je ook de grond bezit. Het komt best vaak voor dat de eigenaar van een woning helemaal niet de grond bezit en dit kan bij het kopen van een huis problemen opleveren. Controleer dit dus heel goed en vraag naar een escritura (eigendomsakte). Bekijk dan het registratienummer, zodat je weet of de informatie klopt.

Koopproces

In Spanje wordt een huis altijd een paar weken gereserveerd voordat je het kunt kopen. Het reserveren kost een paar honderd euro, daarna wordt het koopcontract samengesteld. Een notaris helpt vervolgens met de koop en hij controleert wie bijvoorbeeld de eigenaar is van de grond. Als het koopcontract is getekend, ben je de eigenaar van een koopwoning in Spanje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020