Excite

Veel tijd besparen met kunstgras voor de tuin

Gras in de tuin is op zich best handig want  je hoeft er niet steeds onkruid uit te halen en het ziet er verzorgd uit. Tenminste, als je het ook regelmatig maait. En dat laatste kan best moeilijk zijn. Het kost best veel tijd, is een zware klus en het weer moet ook goed zijn. Nat gras maaien is namelijk niet alleen extra zwaar, maar ook slecht voor je machine. Is er geen alternatief? Jawel, kunstgras voor de tuin.

Waarom kunstgras?

Je kunt je afvragen waarom je überhaupt kunstgras in je tuin wilt hebben. Is de tuin nu juist niet iets dat natuurlijk moet zijn? Op zich hoef je je daar geen zorgen om te maken: het moderne kunstgras ziet er ontzettend echt uit. Alleen als je er op zou gaan liggen of je zou het voelen, zou je kunnen zien dat het om kunstgras gaat. Daar tegenover staan wel belangrijke voordelen: het onderhoud is minimaal, het is prima bestand tegen spelende kinderen en/of huisdieren en het 'groeit' overal, zelfs op plekken waar normaal gras geen kans heeft.

Wat je moet weten over kunstgras

Kunstgras in de tuin kan op eindeloos veel manieren aangelegd worden. Als je het in cirkels wilt, dan kan dat. Wil je liever een patroon met verschillende kleuren? Dan kan dat ook. Het aanleggen kun je zelf doen. Meestal biedt de dealer ook de mogelijkheid om het te laten doen. Omdat de bodem goed voorbereid moet worden en er ook een waterafvoer aangelegd moet worden, moet je vrij handig zijn om het zelf te doen. Wil je toch een poging wagen, informeer dan altijd even of de garantie op het kunstgras wel gewoon blijft bestaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020