Excite

Kunstof tuinhuis voordelig

Een kunstof tuinhuis biedt de consument vele voordelen, die zowel houten als metalen tuinhuizen niet hebben.

Kunstof is niet hetzelfde als plastic

Kunstof wordt in de volksmond meestal plastic genoemd. Fout, zeg nooit zomaar plastic tegen kunstof. Bij de bouw van een kunstof tuinhuis gebruikt men zelfs weinig of geen plastic. Kunstof is in principe ieder materiaal dat niet in de natuur voorkomt, maar via een scheikundig proces wordt vervaardigd. Plastic wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de aanmaak van polymeren en wordt gewonnen uit derivaten van aardolie.

Verscheidenheid aan modellen

Ogen metalen tuinhuisjes meestal erg sober, dan is dat bij een kunstof tuinhuis meestal niet het geval. Een kunstof tuinhuis bestaat in vele modellen en formaten, van het eenvoudigste tot het meest luxueuze tuinhuis, chalet of blokhut.

Kunstof tuinhuis rot en roest niet

Een kunstof tuinhuis biedt ons heel wat voordelen. Kunststof vraagt weinig of geen onderhoud, kan tegen een stootje, en rotten of roesten zijn uitgesloten. Een kunstof tuinhuis gaat levenslang mee en is gemakkelijk te monteren. Ze zijn tevens gemakkelijk verplaatsbaar, erg handig bij een eventuele verkoop of verhuis.

Kunstof verkleurt bij zonlicht

Een kunstof tuinhuis heeft uiteraard ook enkele nadelen waarmee we zeker rekening moeten houden. Kunstof in het algemeen en plastic in het bijzonder heeft minder uitstraling en zal onder invloed van regen, wind en zonneschijn, langzaam maar zeker verkleuren. Het kiezen van het meest geschikte materiaal voor ons tuinhuis, is zeker niet gemakkelijk. Alle voor- en nadelen moeten tegen mekaar afgewogen worden vooraleer de knoop definitief door te hakken.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018