Excite

Een kunststof tuinhuis, of toch maar van hout?

Een kunststof tuinhuis biedt je extra opslagruimte en beschermt je spullen tegen slechte weersomstandigheden. Bovendien kost een bouwpakket je niet veel en kan je als je handig bent het tuinhuis best zelf in elkaar zetten.

Ga je voor hout of voor kunststof?

Er zijn een paar voors en een paar tegens als je de aanschaf van een kunststof tuinhuis overweegt. Zo vinden veel mensen de houten variant mooier staan in de tuin. Hout komt rustieker over en veel natuurlijker dan een plastic constructie. Een kunststof tuinhuis valt misschien uit de toon als je huis erg onopvallend in de natuur staat.

Hout daarentegen levert ook een aantal problemen op. Het is minder goed tegen het weer bestand en als je het tuinhuis niet degelijk behandelt, zit je binnen de kortste keren met houtworm. Denk daarom goed na of het esthetische element echt zoveel belangrijker is dan het praktische.

Waarvoor wil jij je tuinhuis gebruiken?

Wat de doorslag kan geven, is het doel van je tuinhuis en waar je het precies neer wilt zetten. Wil je enkel je schop, grasmaaier en hark erin kwijt? Of wil je een terrasje aan je tuinhuis maken waar je lekker in de zon kan zitten? In dat geval houd je best ook plaats vrij voor je tuinset in je tuinhuis.

Voor je vol inspiratie aan de slag gaat, ga je best even bij de gemeente langs met je plannen. Afhankelijk van in welke gemeente je woont, moet je namelijk een vergunning aanvragen van zodra je tuinhuis een bepaalde grootte overschrijdt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018