Excite

Laat apparatuur opknappen bij het Repair Café

We hebben steeds meer elektrische apparatuur in onze huizen. Dat is handig en tijdbesparend, maar helaas gaat er nog wel eens iets kapot. Een nieuw huishoudelijk apparaat kopen is duur en vaak gaat het defect om iets kleins. De oplossing? Een handige vrijwilliger in het Repair Café.

Eerste Repair Café

Enkele jaren geleden is in Amsterdam-Oost het eerste Repair Café opgericht door Martine Postma. Zij wilde op een duurzame, leerzame en sociale manier de buurt bij elkaar brengen en daarbij inspelen op onze ‘weggooicultuur’. Haar idee blijkt een doorslaand succes. Mensen komen vooral met huishoudelijke elektrische apparatuur met een klein defect, bijvoorbeeld een CD-speler waarvan het klepje niet meer open wil. De handige vrijwilligers kunnen dan voor een prikkie helpen.

Repair Café Duitsland

Inmiddels zijn er in meer dan twintig Nederlandse steden Repair Cafés. Ook in het duurzame Duitsland is al een Repair Café geopend. Behalve met elektrische apparaten komen mensen onder meer met kleding, meubels, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Bekijk in dit filmpje hoe een Repair Café er uit ziet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021