Excite

Leer impregneren

Impregneren is vrij belangrijk als je je huis goed wil beschermen. Veel bouwmaterialen kunnen namelijk slecht tegen vocht. Buitenmuren waar je beplanting tegenaan wil laten groeien, kan extra gevoelig zijn voor mos- en algenvorming. Ook vorstschade kan een gevel flink beschadigen. Kortom: redenen genoeg om te leren impregneren.

Misschien ben je nu al vrij laat met het nemen van maatregelen. Zo kan het zijn dat er op je buitenmuur al zoutvlekken of mossen te vinden zijn. Impregneren kan gelukkig nog wel. Je moet daarvoor eerst wel je muur goed schoonmaken. Vooral met het najaar in aantocht is het verstandig om hier haast mee te maken. De eerste regenbuien zijn namelijk al geweest en er zullen er nog wel meer volgen.

Zelf impregneren kan je een hoop geld besparen. Natuurlijk moet je dan goed weten hoe het moet. Zoals gezegd moet je het oppervlak dat je waterafstotend wil maken goed schoonmaken voor je gaat beginnen. Dit kan met een stoomreiniger, die eventueel te huur is. Op imprenerendoejezelf.nl vind je een duidelijke uitleg (met video) voor het zelf impregneren. Ook kun je er al je materialen kopen.

Lijkt het je toch een te professionele klus, dan kun je voor het impregneren op zoek gaan naar een klusjesbedrijf (of handige kennis). Je bent er dan in elk geval zeker van dat het werk goed wordt gedaan. Bovendien kost het impregneren meestal maximaal een dag. Je hebt er dus geen omkijken naar en binnen acht uur is je gevel of muur klaar voor alle regenbuien die er nog aan komen. Vervolgens kun je zelf heerlijk binnen zitten en weten dat je lekker droog blijft.

Afbeelding: Flickr, sermoa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020