Excite

Leg je mooiste momenten vast met je camcorder

Herinneringen gaan je leven lang mee, maar als je ze niet regelmatig ververst, kunnen ze toch heel snel vervagen. En omdat we nu eenmaal niet alles kunnen onthouden, mogen we best naar de techniek kijken om ons een handje te helpen. Een camcorder is wat dat betreft een ideaal middel: hiermee leg je je mooiste herinneringen vast op video of DVD, en kijk je ze terug wanneer jij dat wilt.

De camcorder bestaat al heel lang. De eerste camcorder werd al in 1984 op de markt gebracht. Vroeger moest je hier complete videobanden in doen, maar tegenwoordig is dat veel makkelijker. De moderne camcorders laten je gewoon opnemen op DVD. Zo heb je direct je beelden bij de hand, in de allerhoogste kwaliteit.

Een nog nieuwere variant op de camcorder is de hardeschijf camera. Deze camera slaat het filmmateriaal op op een harde schijf. Dit is niet alleen gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Hierdoor is het namelijk niet meer nodig om nieuwe dvd’s te kopen én er kan veel makkelijker geselecteerd worden in materiaal. Is een opname niet goed gelukt? Dan kan die eenvoudig van de schijf verwijderd worden. De verwachting is dat er binnenkort ook via flash kaarten en andere geheugenkaarten gefilmd kan worden. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor nog meer capaciteit en nog meer mogelijkheden.

Afbeelding: Flickr account Joe Shlabotnik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021