Excite

Lekker bakje koffie

In Nederland wordt erg veel koffie gedronken. We drinken het ’s ochtends, op het werk en vaak ’s avonds ook nog. We hechten veel waarde aan een goed bakje koffie en klagen al snel wanneer het niet lekker smaakt. Logisch, want een vieze bak koffie wil niemand.

Behalve de traditionele koffie zijn er ook andere varianten. Je kunt bijvoorbeeld een lekkere kop cappuccino nemen. Je kunt ook kiezen voor een Espresso, dat doorgaans lekker sterk is. Je kunt ook een Irish Coffee drinken, dat is koffie met Ierse Whiskey en slagroom. Als jij niet goed tegen de cafeïne in koffie kunt, dan is er ook decafé te krijgen. Dat is koffie zonder cafeïne. Je kunt dan dus lekker van de smaak van koffie genieten, zonder dat je begint te stuiteren.

Goede koffie wordt gezet in een koffiezetapparaat en hier heb je ook meer dan genoeg mogelijkheden in. Er zijn simpele koffiezetapparaten, maar ook ingewikkelde waarmee je allerlei soorten koffie kunt zetten. Ook heel geliefd is tegenwoordig de Senseo, waarmee je heel makkelijk en snel koffie kunt zetten in verschillende smaakjes.

Koffie drinken kan natuurlijk ook buiten de deur. In alle restaurants en cafés kun je wel koffie bestellen. Het is ook gebruikelijk om er iets lekkers bij te eten, zoals een koekje, cake of vlaai.

Afbeelding: Flickr, gebruiker refracted moments

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020