Excite

Lening huis: hoe pak je het aan?

Als je een huis wilt kopen, maar dit niet contant kunt betalen, dan hoef je je nergens voor te schamen: meer dan 90% van de huizenkopers moeten een lening afsluiten om hun huis te betalen. Geen persoonlijke lening met bijbehorend extreem hoog rentetarief, maar een hypotheek. Over die hypotheek betaal je ook rente, maar dat is aanzienlijk minder dan bij welke andere lening dan ook.

Omdat de lening voor een huis zo groot is, is het goed je te oriënteren op de mogelijkheden. Neem met meerdere banken contact op en probeer een beeld te krijgen van de mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Neem ook zeker eens contact op met een onafhankelijke hypotheekadviseur en kijk wat die je adviseert. In deze oriënterende fase onderteken je nog niets; je wilt eerst weten wat er te koop is.

Als je ongeveer weet wat er is en wat je wilt hebben, kun je gaan onderhandelen. Je hebt ongetwijfeld een bepaalde voorkeur als het gaat om een bank. Zorg dat je een aantal aanbiedingen hebt die aansluiten bij jouw idee van een goed aanbod en gebruik die om de onderhandelingen in te gaan. Wees niet bang om lange tijd door te gaan op een tiende procent; zelfs als je in de maand maar ?10 minder betaalt, is dit voor de hele looptijd van de hypotheek toch weer een paar duizend euro. Geeft de bank je niet wat je wilt en denk je dat je wensen wel realistisch zijn? Ga dan naar een ander. Als een bank je klandizie waardeert, zullen ze ook wat water bij de wijn doen. Doen ze dat niet, dan kun je beter naar een bank gaan die wél met je samen wil werken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020