Excite

Leuk in huis: behang met print

Ben je je witte muren zat en wil je een keer wat anders? Een vrolijk detail in je huis kun je aanbrengen met behang met print. In doe-het-zelf winkels en interieurzaken zijn veel verschillende soorten behang met print te koop, zodat er altijd iets van je gading tussen zit.

Soorten behang met print

Ieder seizoen zijn er weer andere woontrends. Gelukkig kun je met behang gemakkelijk een ander printje aanbrengen, wanneer je de oude zat bent. Helemaal trendy is het behang met bananenblad print van Hinson. Deze print met grote bladeren is al sinds het ontwerp in de jaren vijftig een echte eyecatcher. Ook dierenprints doen het altijd goed. De zebraprint is bijvoorbeeld erg populair en zwart-wit is al jaren een veilige keuze wat betreft het interieur. Terug van weggeweest is de baksteenprint, maar ook een cement- of betonprint behang is gezien bij de geroemde interieurontwerper Piet Boon. In het kader van de troonswisseling volgende week is er zelfs een behang gelanceerd met kroontjes.

Behang op bijzondere plaatsen

Een behang met print kan erg indringend zijn als alle muren van de kamer ermee zijn behangen. Het is daarom een aanrader om goed na te denken waar je de print gebruikt. Zo kun je een klein stuk van de muur behangen, of de deuren in de woonkamer. Het is ook leuk om de binnenkant van een vitrinekast te behangen, zodat je door het glas heen het behang ziet. Verschillende woonmagazines laten zien hoe behang met print op het plafond geplakt kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen wolkenhemel creëren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021